Sponsors

Wedstrijdverslag van de Jonkheren 14-3

16 maart 2021 10:30


Het nieuwe normaal


De wekker gaat af in huize Licor en naar goed gebruik wordt het tosti-ijzer aangeslingerd. De vaste sluitpost van de Jonkheren vraagt zich hardop af of dit nou eigenlijk avondeten of ontbijt wordt? Zijn de tanden wel gepoetst? En wat voor dag is het eigenlijk? 
Alhoewel deze vragen voor menig ABB’er pas relevant zullen zijn sinds het ingaan van de tweede lockdown, is Licor al jaren op zoek naar de juiste antwoorden. Zijn advies; vertrouw altijd op de Klok (bij voorkeur de halve liter variant).
De “rare tijden” waar door de Jonkheren redactie over werd gesproken half september hebben plaatsgemaakt voor een verontrustend “vertrouwlijke” situatie. Fun-shoppen op kosten van de staat kan nog steeds enkel in de lokale super. Wie een hand uitsteekt tijdens een begroeting wordt afgevoerd in een dwangbuis en om 9 uur duiken we trouw de mand in met de derde keer “Verliefd op Ibiza” (sidenote: Jan Neufeglisé > Jan Kooijman)
Ook voor de galacticos van de Jonkheren was het even zoeken naar nieuwe bezigheden. Harry de Hengst besloot een serieuze cosmetische ingreep te ondergaan en lijkt dus dit seizoen wederom “door overmacht” niet als topscorer der Antibarbari te eindigen; Ketel probeerde de Strava high-score te verbreken; De Sik, De Krul & JuanBasito kraakten het tinder algoritme; DJ Aruba behaalde meer panda- dan studiepunten; P. Itcher koos er eindelijk voor ABN te leren en de Flügelmeister besloot de kantine tijdelijk-permanent naar zijn woonkamer te verhuizen.
Andere spelers bewezen echter een nagenoeg onmogelijk niveau van consistentie te bezitten het afgelopen halfjaar: Nitro Nino is nog steeds “bijna” blessurevrij, Wutru z’n knieën knikken harder dan ooit te voren, Terminator blijft Europa’s nummer 1 afnemer van WD-40 en Tiba Latina is nog steeds vermist in de bermuda driehoek.  
Maar toen, op die grillige en mistige dinsdagmiddag 23 februari, volgden eindelijk de verlossende woorden van demissionair minister van schoeisel Hugo de Jonge: 
“Sporten in groepsverband is weer toegestaan”
Of althans, voor de talentenopleiding van de Jonkheren. Enkele vaste krachten werden door de hoge heren in Den Haag tactisch buiten spel gezet. Alhoewel hun gebundelde wijsheid en ervaring diep doorweven is in het Jonkheer-DNA, waren het onder andere de diepgang van Wutru, de geslepenheid van Nestor en de buitenkantvoet van Musacra die tijdens de voortzetting van het seizoen gemist werden. 
Of het nou kwam door het tijdstip, de ontbrekende koffie, de tenues of het feit dat de Prinsesjes zich hadden versterkt met ongeveer het halve All-stars team; de veters waren nog niet gestrikt of de Jonkheren keken op tegen een 2-0 achterstand. De mannen lieten zich echter niet kennen en een doorgeschoven Terminator maakte snel de aansluitingstreffer. Enkele minuten later was JuanBasito het eindstation van een flitsende aanval en legde de bal keurig in het zijnetje. De prinsesjes kwamen echter niet voor de fair-play trofee en de vlagger stak dan ook volledig onterecht fier de vlag in de lucht; doelpunt afgekeurd. De tweede helft volgde meer van hetzelfde. De Jonkheren maakte het spel maar werden andermaal door de vliegende buitenspeler van de tegenstander verrast, met een geflatteerde 3-2 uitslag als resultaat.
We lijken dan nu ook te leven in het nieuwe normaal, waarin niets hetzelfde lijkt. Zelfs de heilige vroege zondagochtend die eerst garant stond voor 3 punten lijkt haar magie te verliezen. De herintroductie van de tabatha zal komende week de mannen op scherp moeten stellen voor de kraker van komende zondag. Op een iets schappelijker tijdstip zullen de Jonkheren en de Apen elkaar het vuur aan de schenen leggen.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!