Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Conjo's-Winkel

5 oktober 2020 12:15

5/10/2020

Week 3 van de competitie stond op het programma. We begonnen deze wedstrijd met een keurige uitgangspositie: in de middenmoot, zonder nederlaag, zonder tegendoelpunten en met een kersverse BN’er in ons midden. Dit vraagt om wat uitleg. De woorden ‘Rotterdam’ en ‘studenten’ lijken in de huidige tijd voor wat angst te zorgen in de eerste klasse C. Vanwege corona gerelateerde situaties lieten onze eerste twee tegenstanders (beide uit Tukkerland) het dan ook afweten. ‘Maar ik heb het toch allang gehad! Aldus L. Nieberg. Gelukkig werd dit vorig weekend op tijd doorgegeven en waren we niet al met het hele team inclusief oude bekende Joeroes in Hengelo beland op de 28ste verjaardag van ons Brabo! (zie onze FB pagina voor de Twentse avonturen). Om dit soort taferelen te voorkomen is er een heuze ‘overtuig de tegenstander dat wij allemaal corona vrij zijn en dus gewoon tegen jullie kunnen voetballen’ commissie in het leven geroepen onder leiding van en bestaande uit Brabo. In ruil voor een cocktail met veel sterretjes besloot zij deze taak op zich te nemen. Zo werd er begin van de week een belletje gepleegd naar het verre Noorden, en vv Winkel gaf aan van plan te zijn te komen. Onze eerste competitiewedstrijd leek een feit!

Waar Sam helaas last minute moest afhaken met een liesblessure, werd  Iris van Eikern last minute opgetrommeld. Voor deze nieuwe aanwist uit Wageningen zoeken we overigens nog een goeie bijnaam: Boom en Eikie lijken favoriet. Suggesties mogen ingediend bij onze suggestieboxcommissie, eveneens bestaande uit Brabo. Nadat we omgekleed aankwamen was iedereen natuurlijk erg benieuwd. Benieuwd naar de opstelling en game plan? Natuurlijk. Maar ook naar de avonturen van ons staflid/entertainmentprogramma/BN’er Naat, die zaterdagavond in kerstoutfit had meegedaan aan First Dates. ‘Niet de liefde van mn leven, wel nummers uitgewisseld’ bleek het oordeel. Maar oké, we dwalen af. Ik ben gevraagd een wedstrijdverslag te schrijven dus laten we daar maar eens mee beginnen. Trainer vertelde ons dat vv Winkel hun eerste twee wedstrijden gewonnen had en een serieuze titelkandidaat wil/gaat zijn. Vorig jaar werd er in een bekerduel 5-0 verloren van dit team, dus er stond ons een zware wedstrijd te wachten. Laag op het veld staan, as dicht en proberen de ruimtes achter de verdediging te benutten. Easy as that. Er stond een aardig windje, en onze captain Emmelie fixte nog snel even dat wij met wind mee mochten beginnen.

Winkel mocht aftrappen. De bal werd snel veroverd, en onze nummer 7 Flore werd de diepte ingestuurd. Onze Cristiano de Zwart leek een voorzet te geven maar kapte de bal perfect terug en gaf deze aan Wiepke. Deze draaide open en legde de bal klaar voor een inlopende Katrijn. Met haar linker raakte Kat de bal in 1x en  lobte hem precies over de keeper in het doel. 2de minuut wedstrijd, 4 balcontacten, 1-0 voor Antibarbari. Top. 1-0 voorkomen tegen een op papier sterkere tegenstander is natuurlijk een goed begin van het seizoen. Winkel werd wakker geschud en kwam meer aan het voetballen toe. Wij bleven echter compact verdedigen, wat resulteerde in weinig uitgespeelde kansen in de eerste helft, van beide partijen. Onze linksback ‘ik dacht dat muggen onzichtbaar waren’ Amber Dalhuizen schoot nog een keer gevaarlijk op doel, maar de keeper wist redding te brengen. Verder was er vooral veel wind en veel gekantel in de eerste helft. Rust. Trainer was trots, wij ook niet ontevreden. Nog 45 minuten volhouden, maar nu naast Winkel, ook de wind als tegenstander. Waar we in de eerste helft nog wel aan voetballen toekwamen was het in de tweede helft vooral Winkel dat in de aanval ging. Wij hielden het veld klein, en gaven weinig weg achterin. Kiep werd nog een keer flink getest, maar onze Iris, ook wel bekend als die keeper die spitsen van Feyenoord uitkapt, bracht keurig redding. OUR friend Lea Struck werd nog een keer gevaarlijk gelanceerd maar had no luck. Margot kwam er n om de laatste 15 minuten over de streep te trekken. Het blijkt maar weer dat 9 werkende tenen genoeg zijn om te kunnen voetballen. De druk werd hoger, de tijd tikte en de spanning in de dug-out nam toe. Winkel bracht nog een aanvallende wissel erin, maar ook dat zorgde niet voor echte problemen. Het verlossende fluitsignaal klonk en de vroege goal bleek voldoende om de 3 punten in Rotterdam te houden! Helaas mocht er geen 3e helft plaatsvinden in de kantine, maar dat mocht de pret niet drukken. De eerste overwinning is een feit! Volgende week op bezoek bij de huidige koploper, Hoogland. Mochten jullie meelezen: we zijn nog steeds corona vrij! Tot volgende week!