Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag Antibarbari 16

22 september 2020 0:00

20 september

Het was een mooie zomerse namiddag toen de heren van ABB 16, gekleed in shirts van buurman NOC die binnenstebuiten gedragen werden, aan de aftrap verschenen. De voorbereiding voor deze wedstrijd was allesbehalve optimaal te noemen, aangezien deze bestond uit een kleine rondo op een knollenveld van 2 bij 2 waarbij zelfs een speler in de sloot belandde. Dit alles mocht niet deren want vol goede moed begonnen de mannen aan de wedstrijd tegen Groeneweg 4. Ondanks dat de heren nog nooit samen hadden gespeeld, begon de wedstrijd veelbelovend toen de bal in de zestien van de tegenstander tegen een verdedigende hand aankwam; de bal ging op de stip. Direct waren er 3 spelers die de bal op wouden eisen en werd er dus even een snelle pot steen, papier, schaar gespeeld om te besluiten wie de eerste penalty mocht nemen. Joris won en nam niet alleen zijn eerste pingel van het seizoen maar ook direct zijn laatste, want hij zag zijn zwakke schot gepareerd worden door de keeper van Groeneweg 4. Niet getreurd want een paar minuten later was het toch raak, toen Rick Tetteroo de bal op aangeven van Daan Schoenmakers in 2 pogingen in de touwen jaagde. Na een lekker theetje in de rust begon de 2e helft niet zo denderend. Binnen 5 minuten moest keeper Wouter 2 keer vissen en was het vertrouwen even weg in het veld en zelfs langs de lijn bij de trouwe supporters van ABB16. Gelukkig kwam daar toen uit het niets onze eigen Hikaru Takano die het op zn heupen kreeg, hij speelde moeiteloos 3 man voorbij en jaste de bal vanaf randje zestien onhoudbaar in de hoek. De wedstrijd lag weer helemaal open toen en het zou het begin zijn van een mooie laatste 30 minuten waarin beide teams hard hebben gestreden voor de 3 punten. Jammer genoeg werd Joris nog van het veld gestuurd door een ietwat zware gele kaart en werd het nog even erg spannend voor de kersverse titelkandidaten. Kansen kwamen over en weer maar uiteindelijk is de 2-2 eindstand een terechte eindstand. Dan zullen we volgende week uit in Woerden maar onze eerste overwinning pakken en onze volgende stappen naar het kampioenschap gaan zetten!