Sponsors

Team-informatie

Hoe Spuit10 echt aan zijn naam komt is een mysterie dat alleen de oude loebas Lassie ons kan vertellen. De verschillende evangelies hebben ons geleerd dat het iets te maken kan hebben met chronisch te laat komen, verwarrende administratie van de KNVB of de breed gedeelde voorliefde voor bukake bij de spelers van dit team.

Hoe dan ook, de naam is pas echt in zwang gekomen rond de zomer van 2007. Wat niet veel mensen weten, is dat in het seizoen 2009/2010 Spuit10 vanwege een fusie met “De Croosboot” onder het pseudoniem “Spuitboot” hun wedstrijden in de 6e klasse reserve afwerkte. Naast dat dit gewoon een lelijke naam was, bleek het seizoen daarna ook dat de oorspronkelijke Croosboters bij lange na geen meerderheidsbelang hadden behouden en dat de oude naam dus weer in ere kon worden hersteld.

Ondanks dat er foto’s op internet te vinden zijn van Spuit10-ers op een kampioenshuldiging + rondvaart (denk aan taferelen EK ’88) door de Utrechtse grachten die dateren uit 2009, moesten spelers en supporters nog geduld hebben tot het seizoen 2011/2012 voordat het eerste echte kampioenschap in de annalen kon worden bijgeschreven. Hierna is elk nieuw seizoen het kampioenschap weer de doelstelling, maar deze ambitie wordt elke winterstop ook weer netjes in de koelkast geparkeerd.

Sinds de oprichting zijn er velen gekomen en gegaan. Talenten en werkers, stille krachten en feestbeesten. Studenten en arbeiders. Veel Spuit10-ers doen inmiddels geheimzinnig over hun leeftijd, een aantal heeft een baby verwekt, sommigen zijn al 5 jaar 16 en hadden op hun 8e al borsthaar, maar op tiem-uitjes is iedereen 25 (anders schijn je bepaalde tenten niet binnen te komen)!

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!