Sponsors

Team-informatie

Een stel oude mannen. Een naam waarvan de meeste van ons tiem de oorsprong niet meer weet. Een naam die vanuit commercieel oogpunt ook door de Oosterburen pas sinds 2014 daadwerkelijk wordt gebruikt. Het tiem dat sinds dit seizoen ook een paar echte Duitsers heeft. We hebben het natuurlijk over Die Mannschaft.

Afgelopen jaren is er genoeg geschreven over dit tiem. Misschien wel te veel, want op het veld lijkt het niet altijd ergens op. Ja, een zooitje, maar dat wil eigenlijk niemand.

De mooiste anekdotes komen daarom van naast het veld. Verhalen over kwijtgeraakte sleutels, zand in den edele delen, wilde avonden in niet nader te noemen plaatsen of odes aan bepaalde (beperkte) spelers. Maar natuurlijk is dat spelletje met de bal datgene wat die Mannschaft bij elkaar brengt (en natuurlijk ook pils).

Dat onze oosterburen sinds een aantal jaren een attractief 4-3-3 spelen en thuis bieden aan spelers als Özil, Khedira, Boateng, etc., kunnen we ook deels op het conto schrijven van ene Asamoah. Die Mannschaft speelt nu ook 4-3-3, maar onze voornaamste attractie is de elke week missende aangeschafte Boombox. Voetballen doet het tiem al jaren, maar het typische Mannschaftkwartiertje doet de Mannschaft nog steeds de das om.

Met de jaren komt, weten spelers uit Die Mannschaft inmiddels, een enorme bak wijsheid. De afgelopen jaren doet Die Mannschaft daarom steeds meer aan kennisvalorisatie. Over het algemeen doen we dat wel voor eigen gewin, getuige het toenemende aantal topfuncties dat diverse tiemleden inmiddels in het dagelijkse leven uitoefent. Ook onze tweede plek bij de pubquiz kwam niet uit de lucht vallen. Maar we weten ook dat delen vermenigvuldigen is, of zoiets, of in ieder geval, dat het ABB ten goede kan komen als wij af en toe wat van die wijsheid delen. Een belangrijke ontwikkeling, waarover we graag onze expert opinion geven, is de mysterieuze aandoening die ons tiem sinds een aantal jaren teistert. Deze blessure, in het Latijn Aenae in Labia genaamd, is steeds vaker de reden dat Die Mannschaft meer dan 10 afwezigen en/of uitvallers kent per weekend. Aenae in labia zal weinigen bekend in de oren klinken; deze blessure wordt namelijk in de volksmond voornamelijk aangeduid met de term 'zand in zijn kutje'.

Ditzelfde tiem schrok zich het wel bekende hoedje, mede omdat onze oosterburen de term “Die Mannschaft” pas sinds het WK 2014 aan het nationale tiem hebben toegeschreven. Dat zet de prestaties van die Mannschaft van Antibarbari in een heel ander daglicht. Of dat goed is, mag u als lezer zelf bepalen.

Die Mannschaft is ook die stel mannen met baarden. De een wat meer dan de ander. Waar bij de ander vooral met een vergrootglas gezocht moet worden naar haar. Conservatief gezien betreft een baard de haargroei op de onderkaak van een man, maar de benaming wordt in bredere zin ook gebruikt voor de totale gezichtsbeharing om mond, kin en wangen. Omdat ook deze regel ook een uitzondering nodig heeft om te worden bevestigd, bestaan er ook mensen zoals Ricky Zand. Oud Mannschaft cultfiguur Diego bestond daarentegen weer voor 90% uit baard, waarbij zijn hoofd eigenlijk het minst behaarde deel was. Tot slot mogen wij oermens Perry niet vergeten. Die man waar in het verleden (net als Panton) wel eens een verslag over geschreven is.

Aan het eind van het seizoen moet alles gevierd/herdacht of herdacht worden. Vandaar natuurlijk sinds een jaar of drie (dank Niekeaux) de grote Mannschaft-Antibarbari-award-sjow. De belangrijkste award? De zand-in-kutje-award, wie wil die nou niet?

Op de zondagen verliest Die Mannschaft vaak (niet zo heel erg kansloos, maar toch vrij kansloos). Dat is natuurlijk geen nieuws meer.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!