Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag HVV 1 - Antibarbari 1

5 april 2022 12:30

Geschreven door Florian van der Eijk

21-04-2022 Antibarbari 1, aka Vlaggenschip, staat aan de vooravond van een belangrijke wedstrijd. De trainert heeft zijn manschappen gesommeerd niks te drinken en vroeg naar bed te gaan, om zodoende fris en fruitig aan de start te staan van de wedstrijd. De kudstudenten hebben hier echter maling aan. De reden? Jeroen Janssen, de inmiddels voormalig topspits, treedt in het huwelijksbootje. Volledig in stijl halen de studenten van Antibarbari de avond door en verschijnen de volgende dag in hun pak op het complex van VV Hekelingen, de verste uitwedstrijd van het seizoen. Een traditie is geboren.

Een traditie die langer stand houdt dan het huwelijk in kwestie. 10 jaar na dato, op 03-04-2022 is het namelijk tijd voor de verste uitwedstrijd van het seizoen, dit jaar bij HVV.

HVV 1, 10 keer kampioen van de Eredivisie, staat 1e. Antibarbari 1, 0x kampioen van de 2e klasse, staat tweede met 4 punten achterstand. De huidige trainerts, Patrick Kok en Kevin Jorna, hoeven hun manschappen dit jaar niet te sommeren rustig aan te doen op zaterdag. Iedereen weet wat er op het spel staat. Het is aanhaken, of afhaken.

Ondanks de ludieke manier van aantreden, heerst een sfeer van opperste concentratie in de kleedkamer van Antibarbari. Opgejut door inspirerende teksten van zowel Eminem, als Samir Boujellad, is de voorbereiding van de mannen dan ook optimaal.

En dat is te merken, want Antibarbari begint messcherp aan de wedstrijd. Los van een goede kans van HVV in de 5e minuut, waar van Jesper Fennema een bal strak op randje 16 legt die vervolgens door Kees Brouwers net naast het doel wordt gemikt, heeft Antibarbari het betere van het spel. De eerste 25 minuten van Antibarbari-kant worden na de wedstrijd door de trainert van de tegenstandert bestempeld als ‘weergaloos’ (Joe Thomas, bescheiden als hij is, claimt overigens dat de trainert het over hem had). Deze weergaloze fase wordt na zo’n 20 minuten spelen omgezet in een doelpunt. Samir Boujellad breekt op rechts door de verdediging, geeft goed voor en Mark van Heusden kan in een uiterste poging zijn voet tegen het leder plaatsen: 0-1 Antibarbari.

Met het betere van het spel lijkt Antibarbari niks te kunnen gebeuren. HVV blijkt echter een stugge ploeg, en beide teams krijgen een aantal kansen over en weer. Maar dan slaat HVV in de 36e minuut toe. Waar in de voorbereiding nadrukkelijk voor is gewaarschuwd gebeurt uiteindelijk toch. Een strakke hoekschop van Joppe Dekkers wordt precies tussen de man bij de eerste paal en keeper gelegd en feilloos binnengekopt door de kopsterke Kees Brouwers: 1-1.

HVV, een leuke ploeg, met een ietwat geniepig randje tracht een aantal minuten later op slinkse wijze een penalty te versieren. Brouwers laat zich opzichtig vallen in het strafschopgebied na een schermutseling om de bal. De arbiter van dienst, Manuel Lopes, is in dit geval echter scherp en geeft aan deze ouderwetse schwalbe geen gehoor. Ruststand: 1-1.

Ook na rust komt Antibarbari sterk uit de startblokken en heeft gedurende de eerste 10 minuten de overhand. Geleidelijk aan komt er meer in balans in de wedstrijd wat resulteert in kleine kansen over en weer. Na een voortdurende aanval die vanaf rechts door Niels Visser wordt gekanteld naar de linkerkant, waar hij Mark van Heusden bereikt, komt de bal in een carambolage terecht. Zijn gloednieuwe kapsel blijkt hem goed te doen, want Steijn van Paasen reageert het scherpst van het gehele veld, onderschept de bal en levert een goede pass af op Joey Barendse. De uiteindelijke Man of The Match aan Antibarbari kant neemt de bal aan, draait weg van zijn tegenstander en schuift de bal met links gedecideerd in de hoek: 1-2.

Joey Barendse wordt iets later gewisseld voor zijn Belgische collegaspits Max van der Heijden, en het lijkt lange tijd alsof Antibarbari de overwinning over de streep zal trekken. Rik Hermus wordt als extra slot op de deur ingebracht voor Niels de Visser. Het noodlot slaat echter wederom in de slotfase toe voor Antibarbari. In de slotminuut krijgt HVV een vrije trap mee, na een schandalige schwalbe op het middenveld. Na een slimme nep aanloop wordt de buitenspelval ontweken en levert Diederik Janssen een scherpe voorzet die door Tommie Steens feilloos wordt binnengekopt: 2-2.

Kort hierna volgt het fluitsignaal voor het eind van de wedstrijd. Een wedstrijd waar geen officiele verliezers zijn: het publiek heeft op een strakblauwe zondagmiddag een ware voetbalclash mogen meemaken, de spelers hebben strijd geleverd en kunnen genieten van elke seconde en de eindstand zorgt ervoor dat geen ploeg uit- of inloopt op de ander. Een terechte uitslag van een prachtige wedstrijd.

Er blijkt achteraf toch een ploeg de winnaar van dit weekend. Wie? Wippolder. De ploeg die over Antibarbari heen gaat in de ranglijst en dichterbij de koploper HVV komt, met nog een wedstrijd in te halen. Het belooft een spannend eind van het seizoen te gaan worden in de zondag 2e klasse, met drie ploegen op 4 punten van elkaar. Stay tuned.

Namens de selectie van Antibarbari bij deze dank aan alle meegereisde supporters. Dank aan het bestuur van HVV voor het goede onthaal, het eten en bier na afloop. Dank aan HVV 1 voor de heerlijke strijd. En dank aan de buschauffeur voor het stoppen onderweg zodat onze manschappen zich konden ontladen!