Sponsors

Week van de scheidsrechter

5 oktober 2020 12:30


Onze eigenste scheidsrechter Ahmed schreef een stukje!

De week van de scheidsrechter. Zet 'm in je agenda. Van 3 t/m 11 oktober 2020. 
Geen één dag dus maar een hele week. Een hele week lang om je te verdiepen in het wel-en-wee van de scheidsrechter. Wie zijn deze mensen? En waarom fluiten ze toch zo graag die wedstrijden? Waarom laten ze zich vrijwillig becommentariëren door spelers en publiek? En waarom worden ze zo graag op hun fouten gewezen? 
Lieve allemaal..verdiep je eens in het leven van een scheidsrechter en kom erachter dat scheidsrechters net echte mensen zijn. Mensen die streven elke beslissing juist te nemen, maar ook af en toe een foutje maken. Mensen die zichzelf ten doel hebben gesteld iedere wedstrijd eerlijk en sportief te laten verlopen. Mensen die de regels niet maken maar wel proberen deze regels zo goed mogelijk toe te passen. Mensen die waken over de gezondheid en veiligheid van de spelers. Maar vooral..mensen die genieten van 'het spelletje', en die het geluk en voorrecht hebben de intensiteit van een wedstrijd tot op de centimeter dichtbij te kunnen beleven. Van de jongste jeugd tot aan de Champions League.
Dus...lieve allemaal...kijk deze ene week eens niet zozeer wát de scheidsrechter doet, maar kijk vooral waaróm hij of zij het doet!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!