Sponsors

Beginnersgeluk of titelkandidaat?

5 oktober 2020 12:15


Wedstrijdverslag Jonkheren

Na twee keer op het wat onwennige tijdstip van 12.00 uur te moeten hebben gespeeld, mochten de mannen nu weer op het goddelijke tijdstip van 10.15 uur aantreden. Jammer genoeg hadden de tegenstanders wat meer moeite met dit tijdstip, want zij kwamen precies om 10.17 uur het veld opgelopen. Dit psychologisch trucje mocht de mannen echter niet van hun stuk brengen, want na twee relatief simpele overwinningen kwam nu dan toch écht de allereerste beproeving. Het sterke Charlois op eigen bodem. De kraker vereiste zelfs een zwaar overleg van de technische staf op de vooravond van deze kraker. Toch hadden de meesten het vermoeden dat dit meer een excuus was om te zuipen dan dat de tactieken van de wedstrijd besproken werden, want tijdens de tactische bespreking werden door de trainert Nelis alle bekende clichés uit de hoge hoed getoverd: “belangrijke wedstrijd” “eigen spel spelen” “net als vorige week”.

Ietwat verward over wat de mannen precies moesten doen, begon de kraker op het natte kunstgras. Tot groot genoegen van De Sik en The Ghost from Oost, want die gleden vaker over het veld dan kinderen van vijf doen in het tiki-bad. Na het eerste fluitsignaal werd duidelijk wat de bedoeling van De Jonkheren was: Charlois met de staart tussen de benen terugsturen door de Maastunnel. Met deze twee slagers achterin kwam er geen bal (of man) door. Nogmaals bleek P.Itcher een alleskunner, want waar hij vorige week schitterde als interim-CV bleek hij nu ook de linksback positie foutloos te kunnen vervullen. Het vernieuwde middenveld met El Bekhir had de straatvoetballertjes uit het zuiden zo goed als onder controle en de aanval met in de punt de terugkerende Juanbasito creëerde voldoende kansen om De Jonkheren op voorsprong te zetten. Toch was het Licor die als eerste mocht vissen. Na een onderschepte bal kwam Charlois er razendsnel uit en schoot de aanvaller de bal uit een onmogelijke hoek in de goal. Iets wat voor Licor’s eigen portemonnee voordelig is, want een clean sheet is €20 in de boetepot.

Na een lauwe thee en een kort intermezzo van vijf minuten gingen De Jonkheren gretig op zoek naar de gelijkmaker. In de 55e minuut was het dan eindelijk zo ver. The Ghost from Oost kreeg uit een corner plots de bal voor de voeten en schoot hem onberispelijk hard binnen. De Jonkheren hadden het momentum te pakken en gingen op zoek naar de voorsprong. Niet veel later schoot de ander van het slachters duo de bal uit een corner binnen. Het centrale duo had nu net zoveel gescoord als de hoeveelheid penalty’s die wij eigenlijk tegen hadden moeten krijgen door iets te late tackles van eerdergenoemden. De nekslag kwam andermaal voort uit een corner, wat overigens niet heel lastig was met een keeper die zelfs nog een aantal koppen kleiner was dan onze eigen grote kleine jongens. Na een heerlijke Zambiaanse samba schoot Musacra de bal in de verre hoek waarna de wedstrijd gespeeld was. Nog een aantal grote missers (onze Harry de Hengst had het vizier niet helemaal op scherp na de “tactische bespreking”) maakte de wedstrijd compleet, maar dat maakte toch al niet meer uit. De hoofden zaten bij onze gouden rakkers, die helaas vanwege de coronamaatregelen thuis op het bankje gedronken moesten worden.

Wellicht is het nog te vroeg om het van de hoge torens te blazen, maar De Jonkheren bestempelen zich na deze kraker toch als waardig titelkandidaat, want de feiten liegen niet: negen uit drie. Dat zijn toch scores waar zelfs De Sik en De Krul jaloers op zijn. Volgende week reizen de mannen af naar het o-zo chique VOC, waar – als ik de verhalen mag geloven – de drie punten zo goed als binnen zijn.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!